2012. gada 24. septembris

Bioderma Sebium: Pore Refiner vs Mat, atsauksme un salīdzinājums


Ja esi kombinētas/taukainas ādas īpašniece, tad labam dienas krēmam jāatbilst vairākiem būtiskiem kritērijiem:
·         tam ir labi jāmitrina āda, jo arī taukainai ādai ir vajadzīga mitrināšana;
·        tam ir jānovērš nepatīkamā ādas sataukošanās un spīdēšana dienas laikā, un tai pat laikā tas nedrīkst ādu sausināt;
·         tam ir jābūt labam pamatam zem dekoratīvās kosmētikas.
Samērā vienkāršas un pašsaprotamas prasības, bet realitātē nākas saskarties ar situāciju, ka produktu, kurš sevi vienlīdz lieliski demonstrē visos punktos, ir jāmeklē kā ar uguni.

Ņemot vērā manu līdzšinējo bēdīgo pieredzi ar matējošiem dienas krēmiem un lasījusi labas atsauksmes par Bioderma Sebium sērijas produktiem, nolēmu, ka velosipēdu no jauna nav jāgudro un visdrošāk doties uz aptieku. Kā jau biju gaidījusi, manām vajadzībām atbilst Bioderma Sebium Pore Refiner un Bioderma Sebium Mat.


Abi sola ādu mitrināt un vienlaikus saglabāt ādu matēti svaigu dienas garumā. Abi solās būt lieliski lietošanā zem dekoratīvās kosmētikas. Abus jau biju atzīmējusi savā blociņā kā uzmanības vērtus. Bet kurš tad ir labāks un efektīgāks,  kuru izvēlēties? Par abiem līdzekļiem gan pašmāju, gan ārzemju blogos lasīta ne viena vien slavinoša atsauksme, un tas izvēli nepadara vieglāku. Uzdevu šo jautājumu arī  aptiekas konsultantei, bet viņas atbilde mani nepārliecināja un nešķita visai kompetenta, tāpēc apbruņojos ar paraudziņiem un pētniecības darbus nolēmu veikt pati. Šajā rakstā centīšos jums nedaudz atvieglot izvēli ar šo abu produktu salīdzinājumu.

Biju gana viltīga un mājupceļā iegriezos vēl pāris aptiekās. Ne visur bija pieejami paraudziņi abiem šiem līdzekļiem, bet galu galā man tika pa 2 gabaliem no katra, tātad kopā 4 paraudziņi ar kopsummā 8ml produkta. Ar šo daudzumu man pietika 4 nedēļām ar astīti, lietojot katru dienu vienreiz dienā, līdz ar to atsauksme balstās uz ilgtermiņa vērtējumu.

Ko saka ražotājs:


Bioderma Sebium Pore Refiner - aktīvs serums tūlītējai ādas poru sašaurināšanai. Šis koncentrāts uzlabo ādas izskatu, ādas struktūra kļūst maigāka, gludāka, tīrāka, poras samazinās un vairs nav tik uzkrītošas. Šķidrais serums ar izsmalcināto tekstūru uzsūcas tūlīt pēc uzklāšanas, radot patīkami gludu virsmu. Ekskluzīvais patentētais Fluidactiv® komplekss nodrošina tauku dziedzeru izdalījumu kvalitāti, novēršot poru nosprostošanos. Antioksidanti uztur mirdzošu ādu. Serums ir piemērota pamatne dekoratīvajai kosmētikai. Tilpums 30 ml. Cena ~13Ls.

Sastāvdaļas:
WATER (AQUA), METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, DIPROPYLENE GLYCOL,   CYCLOPENTASILOXANE,   CYCLOHEXASILOXANE, DIMETHICOE, GLYCERIN, BUTYLENE GLYCOL, FOMES OFFICINALIS (MUSHROOM) EXTRACT, SODIUM POLYACRYLATE, SALICYLIC ACID, DODECYL GALLATE,   GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, SILICA, TRIDECETH-6, C30-45 ALKYL CETEARYL CROSSPOLYMER DIMETHICONE, LAURYL PEG/PPG-18/18 METHICONE, PROPYLENE GLYCOL, DIMETHICONE PEG/PPG-18/18, CAPRYLIC / CAPRICE TRIGLYCERIDES, SODIUM HYDROXIDES, DISODIUM EDTA CHLORPHENESIN, PHENOXYETHANOL,  FRAGRANCE (PARFUM). 


Bioderma Sebium Mat - ilgnoturīgs, matējošs, tauku dziedzeru izdalījumus regulējošs ādas kopšanas līdzeklis kombinētai un taukainai ādai. Ar savu spēcīgo matējošo iedarbību nekavējoties un uz ilgu laiku novērš visus spīdīgas ādas cēloņus. Neitralizē atspīdumu, pateicoties mikrodaļiņu (silīcija dioksīds un mikropērles) unikālajai iedarbībai. Āda atspoguļo mazāk gaismas (optiskā korekcija). Absorbē liekos tauku dziedzeru izdalījumus un regulē tauku dziedzeru sekrēciju, pateicoties tauku dziedzeru izdalījumus regulējošajām vielām (cinka glukonāts, vitamīns B6), kas iedarbojas sinerģiski. Uzlabo ādas tekstūru. Tā ekskluzīvais patentētais Fluidactiv® komplekss nodrošina tauku dziedzeru izdalījumu kvalitāti, tādējādi novēršot poru aizsprostošanos. Keratinizāciju regulējošās vielas (AHA esteri) paātrina šūnu atjaunošanos. Neveido melnās pūtītes - komedonus, tā krēmīgā gēla tekstūra ātri uzsūcas un nodrošina lielisku grima noturību. Nelobās nost. Āda saglabā savu tīrību, maigumu un nevainojamu matējumu visu dienu. Pieejams arī tonējoša krēma veidā. Tilpums 40 ml. Cena parastajam ~10Ls, krēmam ar toni ~11Ls.

Sastāvdaļas:
WATER (AQUA), GLYCERIN, CYCLOPENTASILOXANE, XYLITOL, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, ISOSTEARYL ALCOHOL, BUTYLENE GLYCOL COCOATE, DI-C12-13 ALKYL MALATE, MANNITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGO-SACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, ZINC GLUCONATE, PYRIDOXINE HCL, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, CYCLOHEXASILOXANE, POLYACRYLAMIDE, SILICA, C13-14 ISOPARAFFIN, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, SODIUM HYDROXIDE, LAURETH-7, PROPYLENE GLYCOL, ETHYLCELLULOSE, GLYCERYL POLYACRYLATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DODECYL GALLATE, PHENOXYETHANOL, CHLORPHENESIN, FRAGRANCE (PARFUM).
 

Ko saku es:

Bioderma Pore Refiner ir vidēji šķidras konsistences krēms baltā krāsā bez smaržas. Tekstūra atgādina primmeri. To ir ļoti viegli uzklāt, iesūcas momentā, āda kļūst samtaini maiga un gluda, viegli matēta, bet ar veselīgu starojumu. Sajūtas uz ādas ir labas, nav velkošās sajūtas, kā tas reizēm mēdz gadīties ar matējošiem krēmiem.

Bioderma Mat pieejams divos variantos - parastais un ar toni. Abās aptiekās man iedalīja Mat ar toni, varbūt parastajam Mat nemaz nav paraudziņa. Tas ir šķidrākas konsistences par Pore Refiner, vidēji bēšā tonī ar neitrālu apakštoni, nav zīdainās primmera tekstūras. Iesūcas momentā, klājas labi. Āda kļūst dabīgi matēta un samtaina, tomēr finišs nav tik velvetīgs kā Pore Refiner. Krēmu ar toni ir jēga pirkt tikai tad, ja tev ādas tonis ir vienmērīgs un ikdienā nelieto tonālo krēmu, jo šis noteikti nelīdzinās BB krēmiem - ādas toni neizlīdzina un neko nemaskē.

Tīri uzklāšanas ziņā patīkamāks ir Pore Refiner - tas klājas daudz zīdīgāk, āda ir samtaināka un gludāka.  Tomēr 4 nedēļu laikā pārliecinājos, ka tā arī ir vienīgā atšķirība, jo pārējos punktos (ādas mitrināšana, ādas matēšana, labs pamats meikapam) abi sevi nodemonstrēja identiski. Pirmajās nedēļās lietoju pārmaiņus vienu vai otru visai sejai, bet pēdējā nedēļā abus vienlaicīgi - kreisajai sejas pusei lietoju Mat, bet labajai Pore Refiner. Lūkojos spogulī ik pēc stundas, lai spētu notvert to brīdi, kad viens produkts sāk zaudēt savas matējošās spējas, kamēr otrs vēl turas. Liekot roku uz sirds, pavisam godīgi varu teikt, ka atšķirību nepamanīju.

Matējošais efekts un meikapa noturība atšķiras atkarībā no lietotā tonālā krēma - vislabākais ir lietojot matējošo tonālo krēmu, seja sāk spīdēt tikai vēlā vakarā. Nepatīkamais šajā gadījumā ir diezgan redzamais meikaps, jo matējošs+matējošs veido diezgan mākslīgu efektu, seja ir kā maska. Lietojot izgaismojošu tonālo krēmu, taukainais spīdums parādās pēc kādām 3 stundām, kas vienalga ir vairāk kā lietojot parastu mitrinošo krēmu. Priekš manis vislabākā kombinācija izrādījās ilgnoturīgais tonālais krēms samiksēts kopā ar izgaismojošo, attiecībā 2:1, nofiksēts ar mineral veil - sejas spīdums sāk parādīties aptuveni pēc 6-7 stundām (ja zem šāda meikapa lietoju parastu mitrinošu krēmu, seja sāk spīdēt un meikaps sāk peldēt jau pēc pāris stundām). Izmantojot blotting paper un piepūderējot ar mineral veil, var izvilkt līdz vakaram pieklājīgā un visnotaļ dabīgā izskatā :)

Mans rezumē - ļoti labi produkti, kas pilda solīto - āda jūtas labi mitrināta, meikaps turas ļoti labi, āda ir matēta stipri ilgāku laiku. Atbildot uz ievadā izskanējošo jautājumu, kuru no šiem abiem Bioderma Sebium līdzekļiem izvēlēties, mana atbilde būtu - Mat! Efekts tāds pats kā Pore Refiner, bet par zemāku cenu mēs iegūstam vairāk produkta.

Vai jūs esat lietojušas abus šos Bioderma produktus? Kurš jums patīk labāk?

12 comments:

  1. Esmu lietojusi mat, patika. Man kaut kā likās ka pore refiner ir tikai dekoratīvs līdzeklis, kaut kas līdzīgs bāzei. Tā nav?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es teiktu, ka Pore Refiner ir krēma un bāzes apvienojums - primmeris ar kopjošām īpašībām. Jo tekstūra tiešām kā bāzei. Bet meikaps identiski labi turās arī virs Mat.

      Dzēst
  2. Es esmu biodermas sebium liela cienītāja. Principā esmu izmēģinājusi pilnīgi visus šīs sērijas produktus.
    Bioderma Pore refiner ir, manuprāt, revolucionārs līdzeklis pret spīdēšanu tām dāmām, kurām T zonā ir ļoti pastiprināta tauku dziedzeru darbība. Es ar krēmu Mat varu pastaigāt kādas pāris stundas, Pore refiner līdz dienas beigām nodrošina matētu sejas ādu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cik interesanti, man laikam tad nav tik taukaina āda, jo man arī Mat turējās līdz dienas beigām.

      Dzēst
  3. Paldies, noderiigs raksts.

    AtbildētDzēst
  4. Paldies par rakstu!
    Izmēģināšu arī pore refiner, jo līdz šim man arī likās, ka tam nav kopjošās īpašības! Sebium mat maziet palīdz manai ādai, bet ne tik ļoti un ilgi, kā gribētos!

    AtbildētDzēst
  5. Refiners man patik- vinsh ne tikai ir ka primeris, bet reali ari kopj adu

    AtbildētDzēst
  6. Šim produktam 10 no 10, bioderma, kā vienmēr visiem izgriež pogas!

    AtbildētDzēst
  7. Lielisks šo divi bioderma produktu salīdzinājums. Es personīgi mazliet vairāk nosliecos uz Sebium mat, jo likās, ka āda jūtas pabarotāka no tā...bet tā tāda personīgā preference.

    AtbildētDzēst