2012. gada 18. septembris

Moa The Green Balm, atsauksme

Meklējot sev jaunu kutikulu ikdienas kopšanas līdzekli, uzdūros šim MOA zaļajam balzamam, kurš spriežot pēc apraksta ir teju brīnumlīdzeklis. 


Ražotājs sola, ka šis balzams nomierina, baro un atjauno sausu, niezošu ādu, kā piemēram ekzēmu un psoriāzi. Drošs lietošanā pat apvidū ap acīm, labi kopj sasprēgājušas lūpas vai ādu ap nāsīm, kad ir iesnas. Atjaukts ar siltu ūdeni, var tikt lietots sūrstoša kakla skalošanai. Nomierina saules apdegumus, vēja appūstu un pat apsaldētu ādu. Uzklājot balzamu uz sīkiem nobrāzumiem, apdegumiem un pušumiem, tie labāk sadzīst un neveidojas rētas. Smērējiet to uz sasitumiem un zilumiem, noberzumiem un čūlām, kukaiņu kodumiem un dzēlumiem. Nomierina sakairinātu ādu pēc skūšanās, vaksācijas. Var lietot kā skropstu balzamu, lai skropstas augtu garas un veselīgas. Samazina striju rētas. Lielisks svaigu tetovējumu un pīrsingu kopšanā, jo vienlaicīgi ir arī antibakteriāls. Mitrina un baro sausas rokas, nagus un kutikulas. Atdzīvina sausus matu galus - uzklājiet kā masku pirms mazgāšanas. Novērš blaugznas - ierīvējiet galvas ādā un atstājiet uz nakti, no rīta izmazgājiet ar šampūnu. Mīkstina sausu un raupju ādu uz pēdām un papēžiem, elkoņiem un ceļgaliem. Var lietot kā sejas tīrīšanas līdzekli un kosmētikas noņēmēju, arī acu zonā.


Visas šīs dziednieciskās īpašības tiek piedēvētas galvenokārt sastāvā esošajam pelašķa ekstraktam, kurš aug arī pie mums - centīgākās var gatavot uzlējumus un novārījumus, kamēr slinkās un/vai aizņemtās var izlīdzēties ar Moa zaļo balzamu :) 100% dabīgs, no organiskām sastāvdaļām, nesatur ķīmiskas piedevas un konservantus, nesatur alkoholu un sintētiskas smaržvielas, netiek pārbaudīts uz dzīvniekiem. Pieejams divos dažādos tilpumos - 50ml mājas aptieciņai, 15ml līdzi ņemšanai.

Sastāvs: Cocos Nucifera  (Coconut) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glycine Soja (Soy Bean) Oil, Cera Alba (Beeswax), Achillea Millefolium (Yarrow) Extract, Aqua Purificata (Water), Melaleuca Alternifolia Leaf (Tea Tree) Oil, Chlorophyll, Aroma, Limonene. 

Balzams istabas temperatūrā ir vidēji cietas ziedes konsistencē, kas saskarē ar ādu momentā kūst un pārvēršas par eļļu. Kokosriekstu eļļai, kas ir šī balzama pamatā, tas ir raksturīgi. Kokosriekstu eļļa kūst pie 24-25 grādiem pēc Celsija, tāpēc ir mazliet jāpiedomā pie šī balzama glabāšanas - vasaras karstajās dienās balzams izkusīs pat mājās uz plauktiņa, savukārt somā vai kabatā to turēt nebūtu īpaši prātīgi. Ziemā problēmām būt nevajadzētu, ja vien somu ar šo balzamu nenoliksim uz radiatora.
Balzams ir gaiši zaļā krāsā, pateicoties pievienotajam hlorofilam. Tas mani mazliet mulsina, jo kopjošajai kosmētikai, kas sevi propagandē kā dabīgu, krāsu parasti veido pievienotās eļļas un ekstrakti, nevis tā tiek radīta mākslīgi. Vēl jo vairāk - Moa The Green Balm gadījumā gaiši zaļais tonis ir balzama būtība. Pievienojot kādu citu dabīgo krāsvielu, varētu iegūt jebkādu citu toni un balzamu attiecīgi nosaukt par Pink Balm, Grey Balm vai Turquoise Balm. Rodas sajūtas, ka tiek apzināti spēlēts uz mūsu zemapziņu, kas zaļo krāsu identificē ar dabīgu produktu, dziednieciskām īpašībām utt. Bet kā teiktu kāds mans paziņa, šādas filozofiskas pārdomas ir pokemonu problēmas, un tā kā hlorofila klātbūtne vai tā iztrūkums nekādi neietekmē produkta īpašības, varam šo faktu noignorēt.
Balzams izteikti smaržo pēc tējaskoka ēteriskās eļļas, ko jau varēja sagaidīt, aplūkojot sastāvu. Kam šis aromāts nav tīkams, balzams nepatiks.
Neskatoties uz produkta plašo pielietojumu, pagaidām esmu to izmantojusi tikai kutikulu kopšanai un pamēģinājusi arī uz lūpām. Kutikulām šis līdzeklis ir ļoti labs - ne vien lieliski baro, bet arī mitrina (sastāvā blakus eļļām ir arī ūdens), kutikulas kļūst mīkstas un iegūst koptu izskatu. Kaut gan balzams sastāv galvenokārt no eļļām, es neteiktu, ka tas ir taukains. To var uzklāt ļoti plānā kārtiņā un kutikulās tas iesūcas teju acumirklī, pat īpaši neiemasējot. Uz nagiem saglabājas nedaudz ilgāk un piedod veselīgu spīdumu, kas protams nav aktuāli, ja nagi ir lakoti. Neatstāj eļļainus pirkstu nospiedumus uz visa, kam pieskaros. Tējaskoka antiseptiskās īpašības savienojumā ar pelašķa atjaunojošajām un dziedējošajām spējām tiešām ātrāk sadziedē sīkās skrambiņas un savainojumus, kā lietojot parastu balzamu. Zinu, ka daudzām nepatīk šāda tipa iepakojums, jo traukā jābrauc iekšā ar pirkstiem, un garu nagu īpašniecēm tas ir jo īpaši apgrūtinoši. Man šāds ķobīša iepakojums patīk, to ir ērti nēsāt līdzi somiņā un izmantot, kad vien rodas vajadzība - kaut vai braucot sabiedriskajā transportā vai ejot pa ielu, ko neizdarīsi ar kutikulu eļļu pudelītē. Lūpām man šis balzams ne sevišķi patika - traucēja tējaskoka aromāts, kā arī lūpām man patīk biezāki un vaskaināki balzami. Iesnu sezonā zaļo brīnumlīdzekli noteikti izmēģināšu uz sakairinātās un sasprēgājušās ādas ap nāsīm. Pārējie pielietošanas veidi man pagaidām nav aktuāli, bet paturēšu tos prātā, ja vēlēšos paeksperimentēt. Īsumā - ievērības cienīgs universāls produkts, noteikti pamēģināšanas vērts! Vislētāk pieejams feelunique.




7 komentāri:

  1. Šo es arī feelunique nopirku, apraksts jau viņam kā vienam no universālākajiem līdzekļiem ar brīnumainām īpašībām. Pēc nedaudz ilgākas lietošanas dalīšos atsauksmēs.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, īsts brīnumeliksīrs :) Tā kā es pirku tikai priekš kutikulām, tad man pārējais plašais pielietojums ir tikai kā patīkams bonuss. Kaut gan es melotu, ja teiktu, ka manu izvēli par labu tieši šim produktam tas nekādi neietekmēja ;)

      Dzēst
  2. nav ļoti taukains? ātri iesūcās? Vispār tik tiešām kaut kāda burvju ziede :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kaut gan balzams sastāv galvenokārt no eļļām, es neteiktu, ka tas ir taukains. To var uzklāt ļoti plānā kārtiņā un kutikulās tas iesūcas teju acumirklī, pat īpaši neiemasējot. Uz nagiem saglabājas nedaudz ilgāk un piedod veselīgu spīdumu, kas protams nav aktuāli, ja nagi ir lakoti. Neatstāj eļļainus pirkstu nospiedumus uz visa, kam pieskaros.

      Dzēst
    2. Man likās diez gan taukains...

      Dzēst
  3. izklausās ļoti labi. es jau pēc Tavas atsauksmes paspēju palūrēt internetveikalā, bet vēl domāju par pirkšanu

    AtbildētDzēst
  4. Ideāli, paldies par ieteikumu , man kā reiz gribas kaut ko kas strādā šajā jomā turēt rokas stiepiena attālumā, ja nu kas :)

    AtbildētDzēst